vecka 42

Hej!

Nu har jag äntligen kommit i gång med bloggen.Nu kan det bara bli bättre….På måndag börjar skolsköterskan med hälsosamtalen med era barn. Eleverna svarar på frågorna om matvanor,sömn, fritidsaktiviteter e.t.c. Sedan kommer hon att prata enskilt med varje barn. Eleverna brukar uppskatta samtalen väldigt mycket.

Läxa till veckan är veckans ord nr 7; m-ljudet I i sammansatta ord. Det är viktigt att barnen skriver ordentliga och utvecklade meningar till orden så att de får den träning de behöver under en lång tid. Då blir inte nationella proven och betygen så dramatiska heller.

I matten försöker vi bli klar med boken till jul. Det mesta är repetition av de fyra räknesätten så eleverna kan redan mycket.Jag har ordentliga genomgångar när det behövs.”Repetition är kunskapens moder” brukade min gamla fröken säga och jag kan bara instämma.Kapitel 2 görs i oktober, kapitel 3 i november och kapitel 4 till jul.Många ligger redan före sin/min planering.Eftersom vi har så få läxor så måste barnen ta boken hem då och då, om de ligger efter.Vi har dock särskilda anpassningar för ett antal elever.

Ha det så gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *