Vecka 43

Hej!

Nu sitter jag Celine och min kompis Alice och skriver det här brevet till er.

Det vi har gjort de senaste veckorna är matteprov 2 från matte boken. Det handlar om multiplikations tabellerna, det handlar även om uppställning med multiplikation, addition och subtraktion.

Idag den 27/10 ska klass 4b hålla ett disco i matsalen. De som får komma är 6 års-4 an. Vi kommer att bjuda på olika snacks och läsk. Vi hoppas att vi kommer att få träffa er flesta föräldrar.

På geografin tittar vi på en film som heter geografens testamente. Den här filmen handlar om två personer som heter Holger och Mårtenson. De får olika uppdrag från en graaf, men det de inte vet är att de blir förföljda av en konstig varelse. Deras uppdrag är att hitta en speciell skatt som ligger i något av Sveriges landskap, Deras ledtråd är att få namnet på stället och med hjälp så har de en karta som de följer. I avsnitt 3 så skulle de utforska de stora skogarna.

Vi har jobbat med halloween skoj. I halloween skoj häftet så har vi jobbat med att  skriva en halloween saga, det är också med lite matte skoj. Vi började jobba igår och det flesta  är klara med hela häftet.

Aini kommer lära oss lite av programmeringen. Vi kommer få träffa skolsyster en i taget för att gå igenom hur det går för oss i skolan och om vi trivs. Vi skulle också gå igenom våran enkät med skolsystern som vi gjort i klassrummet, efter att man pratat med henne om hur det går i skolan så vägde hon oss, hon tog längd på oss och  hon mätte även våran rygg för att se att den är rak.

ha ett bra höstlov önskar Celine och Alice

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *