vecka 3

Hej!

Det märktes att det var första veckan efter ett längre lov. Eleverna har visserligen jobbat väldigt bra men de har varit trötta. Det fanns också saker i form av kränkningar som hänt under lovet,som vi fick börja att reda ut. Arbetet fortsätter…

Läxa till onsdag blir veckans ord med meningar. Nu har vi kommit till kapitel 15. Förhöret är som vanligt på torsdag. I geografi  kommer vi att jobba med de resterande landskapen i Norrland och Götaland som vi har kvar att göra.

De flesta har bytt bok till 4b i matematik. Jag räknar med att vi hinner göra hela boken fram till sommarlovet men då måste man räkna 10-15 sidor matte i veckan. Eftersom klassen har 240 minuter matematik i veckan så borde de hinna med.

I svenska jobbar vi med läsförståelse, ordkunskap och grammatik. Som högläsningsbok har vi ”God natt Mr Tom”. Den är spännande. Fråga era barn vad boken handlar om.

Andreas påpekade att på måndag ska man ha läst igenom Chapter 11 i engelska och tränat lite glosor. Man hinner inte lära sig alla glosorna på de två futtiga timmarna i engelska som eleverna har i veckan.

Glöm inte att fylla i utvecklingssamtalstiderna.

Ha en skön helg!

Med vänlig hälsning

Aini

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *