vecka 6

Hej!

Det har varit mycket elevfrånvaro de senaste veckorna. Jag hoppas att alla kryar på sig och orkar jobba fram till sportlovet då man får en välbehövd vila.

Veckans ord den här gången är homonymer, ord som låter lika men betyder olika. I de här fallen stavas de också olika. Meningarna görs till onsdag och förhör är på torsdag.

I matteboken 10 sidor som vanligt.Jag har gått igenom betydelsen av prefixen kilo, hekto, deci, centi och milli i samband med decimaltal och bråktal som de flesta jobbar med. Det finns  dock några eftersläntrare som tycker att det är roligare att umgås än räkna matte.

Vikingatiden avslutas inom en vecka och medeltiden tar vid. Vi ska hinna läsa medeltiden samt börjat på Vasatiden före sommarlovet. Jag har bokat Gunnes gård i maj med guidad visning för båda fyrorna. Det är skapande skola som betalar för dagarna.

Vi ska även vara med på releasefest på Märstabiblioteket som inledning till  Skapande skolans samarbete med olika ungdomsförfattare. Vi kommer att läsa boken Skarven. Jag misstänker att eleverna måste läsa en hel del hemma så att vi hinner med. Releasefesten är på måndag den 19 februari kl. 9.00-10-00. Det betyder att eleverna börjar tidigare den dagen.Det kommer en påminnelse nästa vecka.

Jag har förstått att bloggen ser konstig ut på telefonen. Varken Andreas eller jag fattar vad som hänt men det går bra att läsa bloggen på elevernas Ipads.

Ha en skön helg!

Med vänlig hälsning  Aini

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *