Vecka 12

Hej!

Under måndagen börjar Galaxskolan sin årliga ” hela skolan läser” veckor. Sanne öppnar evenemanget i gymnastiksalen och vi  kommer att avsluta veckorna på Världsbokdagen den 23 april. På måndag är det bokbytardag, man kan ta en bok hemifrån som man läst och får en ny bok i stället. Temat för år 4 kommer att vara Myter och legender, via högläsning.

Centralt innehåll anknytning till Världsbokdagen

År 4-6

Berättande texter och sakprosatexter

Berättande texter och poetiska texter för barn och unga från olika tider, från Sverige, Norden och övriga världen. Texter i form av skönlitteratur, lyrik, dramatik, sagor och myter som belyser människors villkor och identitets- och livsfrågor. Berättande texters budskap, språkliga drag och typiska uppbyggnad med parallellhandling och tillbakablickar, miljö- och personbeskrivningar samt dialoger.

Några skönlitterärt betydelsefulla barn- och ungdomsboksförfattare och deras verk. Etc…

Här kan nämnas att vi håller på att läsa både God natt Mr Tom av Michelle Magorian och Skarven av Sara Lövestam. I samband med biblioteksbesöket fick vi också boken Den  förskräckliga historien av lilla hon av Lena Ollmark och Per Gustavsson. Dessutom  var Åsa hos oss i dag och hade bokprat med eleverna så vi fick massor med uppslag.

På onsdag har eleverna lov, lärarna har studiedag.

På torsdag grammatikprov och veckans ord nr 23.

Den 27/3 åker båda fyrorna till Stockholm och besöker Medeltidsmuseet. Mera information kommer senare.

Ha det så gott!

Med vänlig hälsning!

Aini

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *