Ogiltig frånvaro

Som ni där hemma vet så införde vi på Galaxskolan nya rutiner för frånvaroanmälan efter sommarlovet, ni vårdnadshavare fyller nu i frånvaro själva via Dexter. Detta har fungerat jättebra, och vi är väldigt glada över att övergången till de nya rutinerna har skett så smidigt.

Frånvaroanmälan fylls i av er där hemma, men undervisande lärare fyller i all ogiltig frånvaro. Det kan till exempel vara om en elev skulle vara sen till en lektion, avvika från lektionen eller skolka(dvs. medvetet och utan giltiga skäl avstå lektionen).

När läraren fyller i detta får ni vårdnadshavare ett SMS om elevens ogiltiga frånvaro. I rubriken kommer orsaken att stå (till exempel ”sen ankomst”).

Ogiltig frånvaro kommer vi lärare i fortsättningen att fylla i efter dagens slut, senast före 18.00. Det är då ni vårdnadshavare kommer att få SMS-bekräftelsen för den ogiltiga frånvaron.

Skulle en elev inte dyka upp på skolan alls eller försvinna så ringer vi självklart. SMS gäller enbart då eleven är frånvarande från en enskild lektion (eller delar av den).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *